Lasagne

Výsledek obrázku pro lasagne
lasagne
250 g mletého hovězího masa
1 lžíce olivového oleje
1 menší cibule
1 rajský protlak
1/2 lžičky oregana
1/2 lžičky sušení bazalky
1 a 1/2 lžíce másla
1 a 1/2 lžíce pohankové mouky
250 ml mléka
špetka muškátového oříšku
sůl a pepř
parmazán
                    

Postup: na olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme a opepříme. K masu přidáme rajčatový protlak, oregano, bazalku a dusíme 20 minut. Mezitím připravíme bešamel. V malém hrnci rozpustíme máslo a za stálého míchání přidáváme mouku. Přidáme mléko a za stálého míchání necháme zhoustnout. Dochutíme solí a muškátovým oříškem.
Zapékací nádobu vymažeme olivovým olejem. Nachystáme si nádobu se studenou a horkou vodou. Jednotlivé pláty lasagní namáčíme do horké, potom do studené vody a klademe do zapékací nádoby. Vrstvíme plát lasagní, směs a bešamel.

Nakonec posypeme strouhaným parmazánem a pečeme 40 minut při 180st.